Varianta inteligentă pentru ceasul de înot

Pentru cei motivați de autodepășire, pentru cei obsedați de progres, prentru cei pasionați de gadgeturi, un ceas de înot atot capabil este un deziderat concret. Un ceas proiectat din fabrică pentru înot nu este chiar ieftin.

26.08.2017 13:24, de , 1 comentarii , Galerie Foto

Varianta inteligentă pentru ceasul de înot

Un ceas de înot, pe lângă banala rezistenă la apă, trebuie să posede senzori care să-i permită funcționalități avansate, cum ar fi: numărarea automată a bazinelor, calcularea distanței pentru ape deschise, preluarea pulsului cardiac de la o bandă de puls dedicată, determinarea și înregistrarea cadenței brațelor.

Pe piață există două categorii:

  1. ceasurile specifice de înot, care din păcate nu au funcții pentru alte sporturi, și, în principiu, au caracteristici tehnice limitative, cum ar fi de exemplu un ecran alb-negru de slabă rezoluție
  2. ceasurile multisport, de triatlon de exemplu, care se află într-o categorie de preț foarte înaltă.

Odată cu eliberarea platformei proprii pentru aplicații create de terțe părți, Garmin a deschis ușa unor aplicații care rezolvă dilema înotătorului pasionat și de alte sporturi: un ceas doar de înot sau unul scump. Ei bine, acum se poate merge pe un ceas cu preț mai accesibil care odată încărcat cu aplicația specială devine și ceas de înot.


Faceți cunoștiță cu PoolSwim

PoolSwim (https://danipindado.github.io/Garmin-ConnectIQ-pool-swim-app.html / https://apps.garmin.com/en-US/apps/f134a024-6ee4-47d3-8aec-3a397e3c9733) este o aplicație de pe platforma Garmin IQ care oferă unui ceas de alergare funcțiile unui ceas de înot.

După ce mi-am vândut ceasul multisport, nu știam cum să-mi contorizez numărul de bazine. După scurte căutări am găsit acest software pe care l-am instalat pe ceasul de alergare Garmin forerunner 235.


Partea bună

Partea bună este că nu ratează nicio lungime de bazin. Am avut ceasuri multisport și de la Polar și de la Garmin și toate ”furau” măcar una-două lungimi de bazin la 1.000 de metri. Explicația? Ceasurile multisport se bazează pe un accelerometru pentru a determina când se încheie și începe o nouă lungime. Pentru că ceasurile pentru alergare entry-level nu au acest senzor, PoolSwim are un algoritm propriu care se bazează pe senzorul compas.

Până acum nu a ratat nicio lungime de bazin!


Partea și mai bună

Deși nu mă ajută în mod deosebit, îmi place să îmi știu pulsul la antrenament. Aici, Polar era detașat recomandat pentru că permitea citirea pe ceas în timp real a pulsului înregistrat de centura de piept pentru puls.

PoolSwim vine cu o variantă mai elegantă - accesează senzorul optic de puls al ceasului. Nu mai este nevoie de centură de piept pentru puls și pulsul este afișat în timp real în apă. Găsesc acest lucru util pentru a-mi valida starea de oboseală sau efort depus.

Pentru a nu fi probleme în măsurare, ceasul trebuie purtat strâns pe mână.


Dezavantaje

Fiind software adițional celui din frabrică, platforma Garmin nu recunoaște automat distanța. La finalul exercițiului câmpul distanță va fi zero. Câmpul de dsitanță specific al aplicației va recunoaște însă distanța parcursă în mod corect.


Spor la înotat!

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: ceas inot, PoolSwim, gadget, Garmin


Comentarii

dani

19.09.2017, 09:16

hi, i am Dani, the developer of the app. i found your review by chance. amazing! thanks a lot :)